Често задавани въпроси

Как можете да закупите самолетен билет през Samoletni.bg?
Нашата цел е с най-малко усилия да закупите самолетния билет за Вашето пътуване на специални агентски цени. За целта ви предлагаме 2 варианта: директна резервация и запитване към нашия екип.
Предимството на директната резервация е, че сами може да проверите в реално време цена на билета и да го резервирате веднага - процедурата отнема 5 минути.
Ако изберете да се свържете по телефона или да изпратите запитване по e-mail към нашите екипи в офисa ни в София, те ще резервират билета за вас - в много случаи професионалистите ни могат да намерят по-евтин вариант за вашето пътуване, като съобразят наличието на специфични фактори.

И в двата след резервиране на самолетен билет, той трябва да се заплати в определен срок след резервиране (обикновено 24, 48 или 72 часа), в противен случай резервацията му престава да бъде валидна.
Плащането на билета може да стане по банков път, с кредитна или дебитна карта.

Колко време е валидна резервацията?
След резервиране на самолетен билет, той трябва да се заплати и издаде в определен срок, в противен случай резервацията му престава да бъде валидна.
Валидноста на резервацията се определя от условията по съответната тарифа. Обикновенно срокът на валидност е 24, 72 или 168 часа, като авиокомпанията може да променя този срок.
При резервация на самолетен билет по телефона или със запитване по e-mail към нашия екип, агентите ни ще ви информират за срока на плащане по време на направа на резервацията.
При директна онлайн резервации на самолетен билет ви съветваме да прочетете внимателно графата "Условия на тарифата" или да се свържете с нас веднага след направа на резервацията.

Можете ли да направите промени при вече направена резервация?
При направена резервация преди да бъде издаден самолетният билет може да се правят всякакви промени по резервацията без наказателни такси.


Как можете да заплатите самолетния си билет?
След уточняване на детайлите относно вашето пътуване и избор на най-добрия вариант за билет може да извършите плащането по един от следните начини:
- с банков превод;
- с кредитна или дебитна карта - всички кредитни и дебитни карти, издавани от български банки: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro.

Можете ли да променяте дата на полет при вече издаден билет?
Промяната на дата на самолетен билет е възможна, ако го позволява тарифата.
В повечето случаи, когато това е възможно се заплаща глоба, която се определя от условията на съответната тарифа.
Препоръчваме ви да се информирате за условията по съответната тарифа преди закупуването на билета

Можете ли да анулирате вече издаден билет?
Зависи от тарифата, в която е издаден билета.
В повечето случаи най-евтините и промоционални билети са "non-refundable", тоест не може да се връщат.
В други случаи е възможно след удържане на определена сума, която е различна за различните авиокомпании и зависи от съответната тарифа.
В случай на закупуване от клиента на билет, по който няма ограничения, не се удържат пари при анулирането му. Това обикновено са най-скъпите билети в икономична както и бизнес класа.
Препоръчваме на всички клиенти преди закупуването на билет да се информират за ограниченията на тарифата.

Как да сме сигурни, че сме направили резервация на самолетен билет?
Ако резервирате самолетен билет директно през резервационната ни форма, след като преминете през всички стъпки на посечения от вас e-mail ще получите автоматично потвърждение.
Ако резервирате билет по телефона или със запитване по e-mail нашите агенти ще ви изпратят потвърждение на резервацията .
И в двата случая може да проверите статуса на резервацията си на http://www.checkmytrip.com/

Как ще получа самолетния си билет?
Самолетните билети, които издаваме са електронни и ще бъдат изпратени на посочен от вас e-mail адрес. Ако платите в офис ще ви бъде издаден и хартиен билет. В противен случай е препоръчително да отпечатате получения електронен билет и да го носите по време на пътуването.

Самолетни билети - Как да направим директна резервация на самолетен билет?

Попълнете информация за вашето пътуване, получете цена и резервирайте самолетен билет за 10 минути!
Ако имате нужда от помощ с резервацията на билет, се обадете на нашите телефони или изпратете оттук запитване към нашия екип от професионалисти, които са винаги на ваше разположение. Контакти: +359 2 962 2213