Aeromexico

Aeromexico

Данни за авиокомпанията

IATA код AM
ICAO код AMX
Брой летища
Брой маршрути 73
Уеб сайт http://www.aeromexico.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Основана в далечната 1934 година, мексиканската авиокомпания Аеромексико (Aeromexico) има за главно седалище град Мексико и за база Международното Летище Мексико Сити. Авиопревозвачът е сред основателите на съюза SkyTeam и сред най-старите авиокомпании в света. Към момента Aeromexico извършва полети до 73 дестинации в Европа и Азия, Южна и Северна Америка. Флотът на авиокомпанията е най-богат в Южна Америка и се състои от самолети тип Boeing и McDonnell Douglas, които извършват над 650 полета на ден.

Съгласно изискванията за багаж на авиокомпания Aeromexico, пасажерите имат право да носят ръчен багаж до 10 кг с размери 60 x 35 x 20 см, а лимитът за регистрирания багаж варира от 23 до 32 кг, в зависимост от класата и направлението на полета.

Услугите предлагани от авиокомпания Aeromexico зависят от типа класа, с който се извършва полета – Първа Класа или Икономична Класа. При международните полети с продължителност над час и половина пътниците получават пълноценна храна с богат избор на напитки.