Air China

Air China

Данни за авиокомпанията

IATA код CA
ICAO код CCA
Брой летища
Брой маршрути 250
Уеб сайт http://www.airchina.com.cn

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Национален превозвач на Китай и втора по големина авиокомпания в страната след China Southern Airlines, Еър Чайна (Air China) има за главно седалище град Пекин и за бази Международно Летище Столица Бейджинг,  Международно Летище Ченгду Шуанглу и Международно Летище Шангхай Пудонг.  Авиокомпанията извършва полети до над 250 вътрешни и международни дестинации в Европа и Азия, Северна и Южна Америка, Близкия Изток и Австралия. Флотът на авиокомпанията се състои от самолети тип Boeing и Airbus.

Съгласно изискванията за багаж на авиокомпания Air China, пътниците от Икономична Класа имат право на 5 кг ръчен багаж, а тези от Първа и Бизнес Класа имат право на 8 кг ръчен багаж, като размерите следва да са до 55 x 40 x 20 см. При регистрираният багаж изискванията са за до 20 кг за пътуващите в Икономична Класа, до 30 кг за пътниците от Бизнес Класа и до 40 кг за пътниците от Първа Класа. При полетите до Бразилия, Канада и САЩ, ограничението е до два броя багаж с тегло до 23 кг всеки и размери до 158 см и общи размери до 207 см.

Авиокомпания Air China е сред двайсетте най-добри авиопревозвачи в света и е партньор в алианса Star Aliance. От 2000 година насам авиокомпанията предлага и програма за лоялност, обвързана със събиране на мили и редица привилегии.