Air India

Air India

Данни за авиокомпанията

IATA код AI
ICAO код AIC
Брой летища
Брой маршрути 75
Уеб сайт http://www.airindia.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Националната авиокомпания на Индия Еър Индия (Air India) е с главно седалище в град Мумбай и бази Международното Летище Чатрапати Шиваджи и Международното Летище Индира Ганди. Авиопревозвачът извършва полети до 75 вътрешни и международни дестинации в Европа, Африка и Азия, както и Северна Америка. Флотът на авиокомпанията се състои от самолети тип Boeing и ATR, Airbus и Bombardier.

Съгласно изискванията за багаж на авиокомпания Air India, пътниците имат право на един брой ръчен багаж до 8 кг с размери до 55 x 40 x 20 см. При регистрираният багаж изискванията са за до 23 кг за пътниците от Икономична Класа, до 32 кг за пътниците от Бизнес Класа и до 40 кг за пътниците от Първа Класа. При пътувания до Бразилия и Северна Америка ограничението е за два броя багаж до 32 кг за Първа и Бизнес Класа и 2 броя багаж до 23 кг за Икономична Класа.

Авиокомпания Air India е член на авио съюза Star Alliance и има договори за сътрудничество с няколко международни авиопревозвачи. Освен това, авиокомпанията има програма за лоялни клиенти, чрез която пътниците могат да използват редица намаления и привилегии.