American Airlines

American Airlines

Данни за авиокомпанията

IATA код AA
ICAO код AAL
Брой летища
Брой маршрути 260
Уеб сайт http://www.aa.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Най-голямата авиокомпания в света е американският превозвач Американ Еърлайнс (American Airlines), основан в далечната 1934 година и с главно седалище в Далас, Щата Тексас. Авиокомпанията извършва полети до 260 дестинации в 90 страни по целия свят и разполага с внушителен флот от 655 самолета от типа Airbus, Boeing, McDonnell Douglas с настаняване в Икономична, Бизнес и Първа класа.

Съгласно изискванията за багаж на авиокомпания American Airlines, пътниците имат право на един брой ръчен багаж с размери до 56 x 35 x 23 см. Ограничението за регистрираният багаж е според маршрута и вида на самолета, с който ще се извършва полета и се уточнява при закупуването на билета.

American Airlines е избрана за най-добрата авиокомпания на Северна Америка за последните десет години. Тя е сред основателите на авиосъюза Oneworld и е изключително строга по налагане на приетите правила за предотвратяване на терористични атаки. Авиокомпанията регистрира всеки самолетен билет и всеки пътник на полетите си и така се нарежда сред най-сигурните авиопревозвачи в света.