Asiana Airlines

Asiana Airlines

Данни за авиокомпанията

IATA код OZ
ICAO код AAR
Брой летища
Брой маршрути 100
Уеб сайт http://www.flyasiana.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Втората по големина авиокомпания в Южна Корея е Азиана Еърлайнс (Asiana Airlines), която има за главно седалище град Сеул и за бази Международно Летище Инчеон за международни полети и Международно Летище Гимпо за вътрешни полети. Авиокомпанията извършва полети до 100 дестинации в Китай и Япония, Централна и Югоизточна Азия, Европа, Северна Америка и Океания. Флотът на авиокомпанията се състои от самолети тип Boeing и Airbus.

Според изискванията за багаж на авиокомпания Asiana Airlines, пасажерите от Икономична Класа имат право да носят един брой ръчен багаж до 10 кг, а тези от Бизнес Класа и Първа Класа имат право на два броя ръчен багаж до 10 кг всеки, като размерите не бива да превишават 115 см. Изискванията за регистрирания багаж са както следва: до 20 кг за пътниците от Икономична Класа, до 20 кг за пътниците от Бизнес Класа и до 40 кг за пътниците от Първа Класа. При полетите до Канада и САЩ, ограничението е до два броя багаж с тегло до 23 кг всеки за пътуващите в Икономична Класа и до два броя багаж до 32 кг всеки за пътуващите в Бизнес и Първа Класа.

Авиокомпания Asiana Airlines е член на авио съюза Star Alliance и е сред шестте авиокомпании в света с най-висока оценка от SkyTrax. През 2010 година Asiana Airlines е посочена за авиокомпанията с най-добрите услуги на борда в света и е обявена за най-добрата авиокомпания в Северна Азия. Asiana Airlines предлага на клиентите си пет степенна програма за лоялност, обвързана със събирането на мили и редица привилегии.