China Eastern Airlines

China Eastern Airlines

Данни за авиокомпанията

IATA код MU
ICAO код CES
Брой летища
Брой маршрути 110
Уеб сайт http://www.ce-air.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Основана през 1988 година, голямата китайска авиокомпания Източни Китайски Авиолинии (China Eastern Airlines) има за седалище град Шанхай и бази Международното Летище Шанхай Хунцяо и  Международното Летище Шанхай Пудонг. Авиокомпанията извършва полети до 110  дестинации в Азия и Европа, Австралия и Северна Америка. Флотът на авиокомпанията се състои от самолети тип Boeing, Airbus, Embraer, Bombardier и McDonnell Douglas.

Според изискванията за багаж на авиокомпания China Eastern Airlines, пътуващите имат право да носят ръчен багаж до 7 кг за Икономична Класа, до 10 кг за Бизнес Класа и до 15 кг за Първа Класа с размери до 56 x 36 x 23 см. Разрешеният регистриран багаж е до 20 кг за пътуващите в Икономична Класа, до 30 кг за пътниците от Бизнес Класа и до 40 кг за пътниците от Първа Класа. При полетите до Канада и САЩ, ограничението е до два броя багаж с тегло до 23 кг всеки за пътуващите в Икономична Класа и до два броя багаж до 32 кг всеки за пътуващите в Бизнес и Първа Класа.

Авиокомпания China Eastern Airlines е член на авио съюза SkyTeam и една от водещите авиокомпании в Азия. Тя предлага програма за лоялност на две нива – Златна и Сребърна Карта, с редица намаления и привилегии за ползващите я.