easyJet

easyJet

Данни за авиокомпанията

IATA код U2
ICAO код EZY
Брой летища
Брой маршрути 129
Уеб сайт http://www.easyjet.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Една от най-големите нискотарифни авиокомпании в Европа е британската авиокомпания Изиджет (easyJet), основана през 1995 година. Авиокомпанията има шест филиала и е с главно седалище в Лондон и база на Летище Лутън. Тя извършва полети до 129 дестинации в 28 държави в Европа и региона, като обхваща най-известните туристически и бизнес маршрути на континента. Флотът на easyJet се състои от 186 самолета от типа Boeing и Airbus.

Според изискванията на авиокомпания easyJet, пътниците могат да носят със себе си на борда един брой ръчен багаж с нормално тегло и размери до 55 x 40 x 20 см. Допустимият регистриран багаж е с тегло до 32 кг.

Авиокомпания easyJet предоставя на пътниците възможност за закупуване на евтини еднопосочни самолетни билети, възможност за пътуване със следвашия полет ако пътника закъснее, както и избор на места в самолета. Пасажерите могат да поръчват храна и напитки на борда на самолета, както и да си закупят подаръци. Авиопревозвачът лети до основните летища на градовете.