Iberia

Iberia

Данни за авиокомпанията

IATA код IB
ICAO код IBE
Брой летища
Брой маршрути 110
Уеб сайт http://www.iberia.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Националният авиопревозвач на Испания Иберия (Iberia), със седалище в Мадрид, извършва полети до 110 дестинации в 44 държави по целия свят, с дневен брой полети около хиляда и е четвъртата по-големина авиокомпания в Европа. Авиокомпания Iberia е водещ превозвач до Латинска Америка, като флота и се състои от 210 самолета от типа Airbus, Boeing и McDonnell Douglas. Авиопревозвачът е член на алианса One World, като си партнира с авиокомпании като British Airways, Malev Hungarian Airlines, Finnair, Japan Airlines, и други. Освен това, авиокомпания Iberia притежава също и нискотарифната авиокомпания Clickair, с база в Барселона. 

Пътниците в Икономична Класа, които ползват услугите на авиокомпания Iberia могат да вземат със себе си на борда на самолета ръчен багаж с тегло до 10 кг, както и регистриран багаж чието тегло не превишава 23 кг. Пасажерите от Бизнес Класа могат да носят ръчен багаж до 14 кг и регистриран багаж до 30 кг. При презокеански полети, пътниците от Икономична Класа имат право на два броя нетаксуван багаж до 23 кг, а тези от Бизнес Класа имат право на три броя нетаксуван багаж всеки по 23 кг.

Сред услугите, предлагани от авиокомпания Iberia са електронни самолетни билети, електронно чекиране възможно от 24 до 2 часа преди пътуването, както и програма за лоялни клиенти с различни услуги и разнообразни екстри. Интересно е да се отбележи, че на при самолетите A340/600 на авиокомпанията има монтирана камера, така че пътниците могат да наблюдават полета от излитането до кацането на самолета.