Icelandair

Icelandair

Данни за авиокомпанията

IATA код FI
ICAO код ICE
Брой летища
Брой маршрути 32
Уеб сайт http://www.icelandair.net

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Националната авиокомпания на Исландия Айсландеър (Icelandair) е създадена през 1937 година и има за седалище столицата Рейкявик. Авиопревозвачът извършва полети до 32 дестинации в 12 държави в Европа и Северна Америка и е основен пункт за прикачване на пътници от Европа към САЩ и обратно. Флотът на авиокомпанията се състои от 24 самолета от типа Boeing.

Съгласно изискванията за багаж на авиокомпания Icelandair, пътниците от Икономична Класа имат право на един брой ръчен багаж до 6 кг и размери до 55 x 35 x 25 см, а пътниците от Бизнес Класа и Първа Класа имат право на два броя с общо тегло до 9 кг и размери до 55 x 35 x 25 см. Разрешеният регистриран багаж е до 20 кг за пътниците от Икономична Класа и до 30 кг за пътниците от Първа Класа и от Бизнес Класа. Когато дестинациите са в Канада и САЩ, ограничението е до един брой багаж до 23 кг всеки за пътниците в Икономична Класа и до два броя багаж до 32 кг всеки за пътниците в Бизнес и Първа Класа.

Авиокомпания Icelandair предлага на борда на самолетите си система за забавления с филми и музика, а децата задължително получават безплатни възглавници за главата, одеало и храна. Пътниците се настаняват в три класи: Икономична, Икономична Комфорт и Сага Класа. Освен това те могат да участват в програмата за лоялност на авиокомпанията.