KLM

KLM

Данни за авиокомпанията

IATA код KL
ICAO код KLM
Брой летища
Брой маршрути 250
Уеб сайт http://www.klm.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Авиокомпания КЛМ Роял Дъч Еърлайнс (KLM Royal Dutch Airlines) е част от авиокомпания Air France-KLM. Преди сливането си с Air France-KLM през 2004 година, авиокомпанията бе национален превозвач на Холандия.  Към момента KLM Royal Dutch Airlines е базирана в Холандя и всички полети до лети се извършват от и до летище Шипхол в Амстердам, както и от летищата в Ротердам, Маастрихт и Айндховен. Авиокомпанията лети до 250 дестинации в 15 различни страни в Европа, Африка и Азия, Южна и Северна Америка. Тя е част от Sky Team алианс, от които са част също Alitalia, CSA Czech Airlines, Aeroflot, Aeromexico, Korean Air, Continental Airlines, Northwest Airlines. Флотът на авиокомпанията се състои от 203 самолета, които отговарят на приетите стандарти и норми за безопасност.

Пътниците в Икономична Класа, които ползват услугите на авиокомпания KLM Royal Dutch Airlines могат да вземат със себе си на борда на самолета един брой ръчен багаж с тегло до 12 кг и размери 55 x 25 x 35 см, а тези в Бизнес Класа могат да носят два броя ръчен багаж с общо тегло до 18 кг и размери съответно 55 x 25 x 35 см и 45 x 25 x 35 см.

Сред услугите, предлагани от авиокомпания KLM Royal Dutch Airlines са електронно чекиране в периода от 30 часа  до 1 час преди полета, електронни билети, както и програма за лоялност с четири нива и различни привилегии от авиокомпанията и нейни партньори.