Malev

Malev

Данни за авиокомпанията

IATA код MA
ICAO код MAH
Брой летища 0
Брой маршрути 47
Уеб сайт http://www.malev.bg

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Националната авиокомпания на Унгария, Малев (Malev) с база в Будапеща извършва полети до 47 дестинации в 33 държави в Европа, Азия и Северна Америка. От 2007 година авиокомпания Malev е член на алианса One World, благодарение на което може да покрива маршрути до 700 летища по целия свят. Флотът на авиокомпанията наброява 25 самолета от типа Boeing и Fokker. Самолетите предлагат две класи – Бизнес и и Икономична.

Съгласно изискванията за багаж на авиокомпания Malev, пътниците в Икономична Класа имат право да носят един брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55 x 40 x 20 см, а тези от Бизнес Класа имат право на два броя ръчен багаж от 8 кг и от 10 кг. Пасажерите в Икономична Класа могат да нсоят също 23 кг регистриран багаж, а тези от Бизнес Класа 30 кг регистриран багаж.

Услугите, предлагани от авиокомпания Malev включват чекиране на гишетата на авиокомпанията и електронно чекиране при директни полети от летище Будапеща до друга крайна дестинация без летищата в Торонто и Ню Йорк. Освен това, авиокомпанията предлага и програма за лоялност с възможност за събиране на мили и редица привилегии и намаления.

Политика за багаж:

Правилата по отношение на багажа се прилагат само за полети, изпълнявани от самолети на Малев. Във всички оставали случаи важат правилата на опериращата авиокомпания. При комбинация от полет на Малев и трансконтинентален полет, в сила са правилата на трансконтиненталния превозвач. Във всеки такъв случай информация за превоза на вашия багаж, може да получите от издателя на билета ви или в офис на Малев.

Ръчен багаж е багажът, който взимате със себе си на борда на самолета. Общото тегло, количеството и размерите му са ограничени ине могат да надвишават следните стойности: 55x40x20 cm - 10 кг за икономиян класа и 55x40x20 cm + 45x35x20 cm за бизнес калса. 

Освен разрешения ръчен багаж, в салона на самолета може да се превозват още:

бастун или патерици
книги и вестници за четене по време на полета.
Ако теглото или количеството на ръчния багаж надвишава допустимите стойности се плаща допълнителна такса.

Моля имайте предвид, че при някои типове самолети, поради ограничения в размера на багажниците в салона, не е възможно да се вземе ръчен багаж. В такъв случай багажът ви ще бъде взет непосредствено преди качване на борда и ще ви бъде предоставен непосредствено след слизането.

Регистриран багаж
Регистриран багаж е багажът, който предавате при регистрацията си за полет и който ще бъде превозен в багажниците на самолета.

При полети в рамките на Европа и между Европа и Близкия изток, разрешените норми за превоз на регистриран багаж са както следва:

Безплатен превоз на багаж
Разрешените норми за безплатен превоз на багаж при полети в рамките на Европа и между Европа и Близкия изток са както следва:

Икономична класа - 23 кг.
Бизнес класа - 30 кг.
За бебета -10 кг.

Теглото на всяка отделна бройка багаж не може да превишава 30 кг. Багаж с по-високо тегло няма да бъде приет за превоз всеки багаж следва да бъде в опаковка, която не позволява разсипването или повреждането на съдържанието при автоматичното сортиране и превозване до и от самолета.