Mexicana

Mexicana

Данни за авиокомпанията

IATA код MX
ICAO код MXA
Брой летища
Брой маршрути 48
Уеб сайт http://www.mexicana.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Най-голямата и най-стара авиокомпания на Мексико – Мексикана (Mexicana) има за главно седалище град Мексико с база Международното Летище Мексико Сити. Към момента авиокомпанията извършва полети до 48 дестинации в Северна, Централна и Южна Америка, Европа и страните от Карибския Басейн. Флотът на авиокомпанията се състои от самолети тип Airbus и Boeing. Днес авиокомпанията е член на алианса Oneworld от 2009 година и е втората по-важност мексиканска компания след Aeromexico.

Според изискванията за багаж на авиокомпания Mexicana, регистрираният багаж при вътрешни полети за пътниците от Икономичната Класа е един брой багаж до 25 кг, а за пътниците от Бизнес Класата е два броя багаж до 32 кг. Големината на регистрираният бажа при международните полети зависи от направлението.

Услугите предлагани от авиокомпания Mexicana зависят от типа класа и типа самолет, с който се извършва полета. Авиокомпанията предлага програма за лоялност и е печелила за девет поредни години наградата за най-добра компания в Мексико и Латинска Америка, базирана на оценки на пасажерите.