Niki

Niki

Данни за авиокомпанията

IATA код HG
ICAO код NLY
Брой летища
Брой маршрути 33
Уеб сайт http://www.flyniki.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Първата австрийска нискотарифна компания Ники (Niki) е основана през 2003 година и е с главно седалище в град Виена. Авиокомпанията изпълнява полети до 33 вътрешни и международни дестинации в Европа, както и полети до Египет. Флотът на авиокомпанията е сред най-новия в Европа и се състои от 15 самолета от типа Airbus и Embraer.

Съгласно изискванията за багаж на авиокомпания Niki, пътниците имат право на до 6 кг ръчен багаж или 8 кг ако се пренася и лаптоп, като размерите не бива да превишават 55 x 40 x 20 см. Ограничението за регистрирания багаж е за един брой до 20 кг за пътниците в Икономична Класа и 2 броя с тегло до 30 кг за пътниците в Бизнес Класа. При международните полети, ограничението за багажа е в зависимост от дестинацията.  При полетите до Канада и САЩ, изискванията са за един брой багаж до 23 кг за Икономичната Класа и 2 броя багаж до 32 кг всеки за Бизнес Класата.

Авиокомпания Niki е собственост на Ники Лауда, който е бивш състезател от Формула 1. Той има лиценза за пилот и често управлява полетите на авиокомпанията си. Нетипично за нискотарифните авиокомпании, на борда на самолетите на авиокомпанията се сервира безплатна храна и безалкохолни напитки. Към момента, авиокомпания Niki предлага полети всеки ден от седмицата без събота от София до Виена с удобни връзки за прикачване. Полетите се извършват със самолети Airbus 319 и Embraer 190.