Olympic Air

Olympic Air

Данни за авиокомпанията

IATA код OA
ICAO код OAL
Брой летища
Брой маршрути 73
Уеб сайт http://www.olympicair.com%20

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Националната авиокомпания на Гърция Олимпик Еър (Olympic Air) с главно седалище в Атина, обслужва 36 града в Гърция и 37 международни дестинации в 28 държави в Европа и Африка, Северна Америка и Средния изток. Част от полетите на авиопревозвача се осъществяват с помощта на партньори на компанията, сред които са Cyprus Airways, Czech Airlines, British Airways, Egyptair, Delta Airlines, TAP Air Portugal, SAS Scandinavian Airlines, United Airlines, и други. Флотът на авиокомпанията се състои от 41 самолета от типа Airbus, ATR, и Boeing.

Според изискванията на авиокомпания Olympic Air, пътниците имат право да вземат един брой ръчен багаж до 8 кг и размери 115 см. При извършване на вътрешни полети, пътниците от Икономична Класа имат право на 15 кг регистриран багаж, а тези от Бизнес Класа на 20 кг регистриран багаж. При международните полети ограничението за регистрирания багаж е 20 кг за пасажерите в Икономична Класа (23 кг при полети до Лондон или Париж), и 30 кг регистриран багаж за пасажерите в Бизнес Класа. Съответно при презокеанските полети ограничението е 2 броя багаж до 23 кг за пътниците в Икономична Класа и 2 броя багаж по 32 кг за пътниците в Бизнес Класа.

Сред услугите, предлагани от авиокомпания Olympic Air са електронно чекиране в периода между 24 часа – 90 минути преди полета, електронен билет, възможност за пренасяне на кучета, котки и птици до 5 кг в специални клетки. Освен това, авиопревозвачът предлага и програма за лоялност включваща събиране на мили и редица разнообразни привилегии.