Qantas

Qantas

Данни за авиокомпанията

IATA код QF
ICAO код QFA
Брой летища
Брой маршрути 70
Уеб сайт http://www.qantas.com.au

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Най-голямата авиокомпания и национален авиопревозвач на Австралия - Кантас (Qantas) с главно седалище в Сидни има за база Летище Сидни, следвано от Летище Мелбърн. Основана в далечната 1920 година и често наричана „Летящото Кенгуру“ заради логото си, Qantas е втората най-стара в света след холандската авиокомпания KLM, като днес авиокомпанията извършва полети до над 70 дестинации, от които 50 в Австралия и 20 международни в над 15 държави в Европа, Азия, Южна и Северна Америка, Океания и Африка. Флотът на авиокомпанията се състои от самолети тип Boeing и Airbus, като Qantas непрекъснато обновяват флотилията си и се очаква до 2013 година да имат самолети от най-ново поколение Bombardier, Airbus и Boeing.

Съгласно изискванията за багаж на авиокомпания Qantas, пътниците в Икономичен Класа  имат право да носят един брой ръчен багаж до 7 кг, а при международните полети за всяка от класите е разрешено носенето на два броя ръчен багаж всеки до 7 кг. Относно регистрираният багаж, изискванията при международните полети са: 23 кг за пътниците от Икономична Класа, 32 кг за пътниците от Бизнес Класа и 40 кг за пътниците от Първа Класа. 

Авиокомпания Qantas е сред първите десет най-добри авиопревозвачи в света за 2011 година според Skytrax. Освен част от алианса Oneworld, авиокомпанията има споразумение за съвместна работа с още 20 авиокомпании. Качеството на услугите, които се предлагат от авиокомпанията е на изключително ниво. Освен това Qantas се приема за водещата авиокомпания в света за полети на дълги разстояния.