Qatar Airways

Qatar Airways

Данни за авиокомпанията

IATA код QR
ICAO код QTR
Брой летища
Брой маршрути 100
Уеб сайт http://www.qatarairways.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Катар Еъруейс (Qatar Airways), националната авиокомпания на Катар, е основана през 1993 година и е с главно седалище Доха и база международното летище в града. Авиокомпанията принадлежи към Дружеството на Арабските Авиопревозвачи и извършва полети до 100 дестинации в цял свят.  Флотът Qatar Airways на се състои от 63 самолета от типа Boeing и Airbus.

Съгласно изискванията за багаж на авиокомпания Qatar Airways, пътниците от Първа и Бизнес Класа имат право на два броя ръчен багаж до 15 кг, а тези в Икономична Класа имат право на един брой ръчен багаж до 7 кг. Размерите следва да бъдат до 50 x 37 x 25 см. Ограниченията за регистрирания багаж на пътниците са както следва: два броя до 40 кг за Първа Класа, 2 броя до 30 кг за Бизнес Класа и 2 броя до 20 кг за Икономична Класа. Тук размерът на регистрирания багаж е до 158 см.

Qatar Airways се счита за една от най-бързо развиващите се и най-добри авиокомпании в света. Тя е отличена с редица награди и предлага услуги от най-висок клас, сред които модерна система за аудио и видео забавления, безплатна храна и достъп до безжичен интернет. В допълнение на това, авиопревозвачът предлага и програма за редовни клиенти със събиране на точки и редица привилегии.