Россия

Россия

Данни за авиокомпанията

IATA код FV
ICAO код SDM
Брой летища
Брой маршрути
Уеб сайт http://www.rossiya-airlines.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

"Россия" е една от най-големите авиокомпании на РФ и водещ авиопревозвач в северозападния регион на страната. Авиокомпания „Русия” е със седалище в Санкт-Петербург и изпълняваоколо 40 % от всички авиопревози на летище „Пулково”.

Въздушния парк на авикомпанията се състои от 29 съвременни лайнера. Компанията е една от първите, които въвеждат в експлоатация новите руско-украйнски самолети Ан-148-100В, които се използват за по-близки маршрути. За карго превози по средно-далечни маршрутите се използват самолетите Airbus A319, Airbus А320, Boeing 737-500. За полети на далечни разстояния компанията разполага с Boeing 767-300. Профессионализма на летателния състав се потвърждава от факта, че по-голямата част от пилотите на авиокомпанията имат категории на Международната организация на гражданската авиация ИКАО за изпълняване на полети в сложни метеорологични условия и допуск до полети по международнита въздушни магистрали.

Авиокомпания „Русия” отговаря на международните стандарти за безопасност. В резултат на одит по експлоатационната безопасност на Международната асоциация за въздушен транспорт (IOSA - IATA) през 2007 г., авиокомпанията е била включена в регистъра на операторите на IOSA, през 2009 г. успешно преминава втория одит. Авиокомпания "Русия" - е сертифицирана за управление на качеството (СУК) по стандарт на ISO 9001:2008.
От юни 2000 година авиокомпанията е пълноправен член на Международната асоциация на въздушния транспорт – IATA, което и отрежда авторитетно място на международния пазар на авиопревозвачите. От 31 декември 2001 година авиокомпания „Русия” е регистрирана като действителен член на международната организация на участниците на многостранното Споразумение «Интерлайн» (МИТА). „Русия” работи в рамките на различни търговски споразумения с повече от 100 руски и чуждестранни авиокомпании. Активното сътрудничество с компаниите-партньори й позволява да доставя пътниците почти в цял свят. По обем на пътникопотока „Русия” заема една от водещите позиции в отрасъла. Всяка година компанията превозва повече от 3 милиона пътници.