SAS

SAS

Данни за авиокомпанията

IATA код SK
ICAO код SAS
Брой летища
Брой маршрути 90
Уеб сайт http://www.flysas.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Най-големият авиопревозвач в Северна Европа, Скандинавските Авиолинии (SAS Scandinavian Airlines) с главно седалище в град Стокхолм в Швеция е мултинационална компания с полети до Европа, Северна Америка и Азия. Авиокомпанията е сред основателите на авиоалианса Sar Alliance, благодарение на което може да предложи на клиентите си богата мрежа от полети по целия свят. SAS Scandinavian Airlines е сред най-модернизираните авиокомпании в света като работи със самолети, които вредят по-малко на околната среда. Флотът на авиокомпанията се състои от 63 самолета от типа Boeing и Airbus. Компанията е сред първите, които въвеждат Икономичната Класа. Освен нея, авиокомпанията предлага Бизнес Класа и Класа Economy Flex с възможност за смяна на дата на полета и други.

Пътниците на SAS Scandinavian Airlines в Икономична Класа имат право да носят един брой ръчен багаж, а тези в Бизнес Класа – два броя ръчен багаж. Пасажерите в Икономична Класа могат също да носят 20 кг регистриран багаж при полетите в Европа и 30 кг при презокеанските полети. Пасажерите в Бизнес Класа могат да носят до 30 кг регистриран багаж при полети в Европа и 32 кг при полети до САЩ.

Електронно чекиране на билета е възможно в периода 22 часа – 60 минути преди полета, самостоятелно чекиране също е възможно на специалните киоск устройства. SAS Scandinavian Airlines предлага на пътниците си и програма за лоялност с отстъпки при наемане на стая в хотел, коли под наем и други услуги.