Saudi Arabian Airlines

Saudi Arabian Airlines

Данни за авиокомпанията

IATA код SV
ICAO код SVA
Брой летища
Брой маршрути 80
Уеб сайт http://www.saudiairlines.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Националният авиопревозвач на Саудитска Арабия - Саудитски Авиолинии (Saudi Arabian Airlines) има за главно седалище град Джеда, с основна база Международното Летище в Джеда. Авиокомпанията извършва множество чартърни полети, както и редовни полети до над 80 вътрешни и международни дестинации в Близкия Изток, Африка, Европа. Флотът на авиокомпанията се състои от самолети тип Boeing и Airbus, Dassault Falcon, Embraer и McDonnell Douglas.

Съгласно изискванията за багаж на авиокомпания Saudi Arabian Airlines, пътниците от Икономична Класа имат право да носят ръчен багаж до 7 кг, а пътниците от Първа и Бизнес Класа имат право на 9 кг ръчен багаж. Изискванията за регистрирания багаж са според дестинацията и вида на самолета, с който ще се извършва полета.

До 2006 година авиокомпания Saudi Arabian Airlines е била най-големия авиопревозвач в региона, а днес отстъпва това първо място на Emirates Airlines. Авиокомпанията има създаден специален отдел за кетъринг, но на борда на самолетите и не се сервира алкохол по религиозни причини. Превозвачът предлага множество забавления за деца по време на полетите и се използва като официален превозвач на кралското семейство.