Turkish Airlines

Turkish Airlines

Данни за авиокомпанията

IATA код TK
ICAO код THY
Брой летища
Брой маршрути 148
Уеб сайт http://www.turkishairlines.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Националният авиопревозвач на Турция Търкиш Еърлайнс (Turkish Airlines) с база в Истанбул, извършва полети по 148 маршрута в Турция, Европа, Близкия и Далечния изток, Африка и Северна Америка. От края на 2006 година, авиокомпанията е член на алианса Star Alliance и работи в сътрудничество с Austrian Airlines, LOT Polish Airlines, Egyptair, Swiss, SAS Scnadinavian Airlines, United Airlines, TAP Portugal Airlines, Lufthansa, и много други авиопревозвачи. Флотът на авиокомпанията се състои от 127 машини от типа Boeing и Airbus.

Според изискванията на авиокомпания Turkish Airlines, пътниците в Икономична Класа могат да пренасят един брой ръчен багаж до 8 кг, а тези в Бизнес Класа – два броя ръчен багаж по 8 кг., като размерът следва да бъде 23 x 40 x 55 см. Регистрираният багаж за пътниците в Икономична Класа трябва да е до 20 кг, а за пътниците в Бизнес Класа до 30 кг. При презокеанските полети до САЩ и Канада, изискванията са за 2 бр регистриран багаж до 23 кг за пътниците в Икономична Класа и два броя багаж до 32 кг и размери 158 см за пътниците в Бизнес Класа. За удобство на пътуващите в Бизнес Класа има въведена система за двойните седалки.

Сред услугите, предлагани от авиокомпания Turkish Airlines са чекиране на място от 2 часа до 40 минути преди полета, електронно чекиране в периода от 24 часа до 90 минути преди полета, както и програма за лоялност обвързана със събиране на мили и достъп до различни намаления и екстри.