US Airways

US Airways

Данни за авиокомпанията

IATA код US
ICAO код AWE
Брой летища
Брой маршрути 230
Уеб сайт http://usairways.com

Промоции

В момента няма въведени промоции, моля свържете се с нас за актуални предложения.


Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Чартърни полети

В момента няма въведени чартърни полети, моля свържете се с нас за актуални предложения.

Най-големият авиопревозвач в Съединените Щати ЮС Еъруейс (US Airways) обслужва дневно по 3800 полети до 230 дестинации както в САЩ, така и в Европа, Канада, Латинска Америка и Карибите. Авиокомпанията е член на алианса Star Alliance, като предлага съвмести полети с други авиопревозвачи като Lufthansa, LOT Polish Airlines, Austrian Airlines, SAS Scandinavian Airlines, Turkish Airlines и други. Флотът на авиокомпанията се състои от самолети тип Airbus, Boeing, Beechcraft, Embraer, Dettavilland, и Canadair Regional Jet.

Според изискванията за багаж на авиокомпания US Airways, пътниците могат да носят един брой ръчен багаж до 18 кг и размери до 115 см съгласно типа класа в който пътуват. При полети до Европейските дестинации, регистрираният багаж се пренася безплатно. При полети на територията на Съединените Щати, пътниците се таксуват 15 долара за един брой багаж и 25 долара за втори брой багаж.

Сред услугите, предлагани от авиокомпания US Airways са електронно чекиране в периода от 24 часа до 90 минути преди полет, както и програма за лоялност, свързана със събиране на мили и множество привилегии и намаления.