Директни чартърни полети ще свързват Аман със София

Директни чартърни полети ще свързват Аман със София

Директна чартърна линия между Аман и София се очаква да стартира от октомври 2013 до февруари 2014 г.

Пряка чартърна линия между Аман и София се очаква да стартира от октомври 2013 до февруари 2014 г., заявиха в интервю за БТА почетният консул на Йордания в София Д-р Хасан Бармауи и директорът "Бизнес развитие и проекти" на авиокомпания "Royal Wings" Фейсал Ал Зоаби. Те участваха в среща на йорданска бизнес-делегация с представители на българското икономическо министерство и наши туроператори.

Очаква се с откриването на пряката линия да се удвои борят на българските туристи, които ще посетят Йордания, а от следващото лято да има ръст и на туристи от Йордания в София и по курортите ни по морето.

Примерната цена на едноседмична почивка в Йордания в 4-звезден хотел със закуска е около 650 долара на човек, като в цената са включени и самолетните билети. Новата въздушна връзка ще съдейства и за ръст на стокообмена между двете държави, който за миналата година е бил 150 млн. долара.

В началото на октомври у нас се очаква да пристигне министърът на индустрията и търговията на Йордания. Тогава ще заседава смесената българо-йорданска комисия.

Предстои подписването на три спогодби, сред които в областта на енергетика. Един от елементите на проектодокумента е да се регламентира възможността български компании да участват в търгове за енергийни проекти в Йордания.

Добави коментар


CAPTCHA Image reload image

0 Коментари