easyJet планира да въведе мобилни бордни карти

easyJet планира да въведе мобилни бордни карти

Ниско бюджетната авиокомпания easyJet планира да въведе мобилни бордни карти.

Водещата ниско бюджетна авиокомпания easyJet обяви, че започва да тества мобилни бордни карти за пътниците. В тестовете са включени полетите от 6 летища – Лондон Станстед, Лондон Саутенд, Манчестър, Единбург, Амстердам и Ница. Пътниците, пътуващи от тези летища, вкл. от Лондон Станстед и Манчестър до София, могат да се чекират и да изтеглят бордната карта за своя полет, директно през своите смартфони за по-малко от 10 секунди.

Разработено да бъде просто и лесно за употреба, приложението показва статуса на пътника на "чекиран" или "не чекиран“. След като бъде изтеглена, бордната карта се съхранява офлайн, така че не се изисква покритие на мрежата, wi-fi, както и няма такса за роуминг. Регистрацията за полет през мобилно устройство е възможна от 30 дни до 2 часа преди заминаване на полета.

Повече от 4,5 милиона души са изтеглили мобилното приложение на easyJet от неговото създаване в края на 2011 г. досега. То е безплатно и позволява на пътниците да търсят цени, да резервират полети, да добавят багаж, да проверяват статуса на полета си и др., докато са в движение, направо от мобилните си телефони.

Приложението се предлага на седем езика в цяла Европа - английски, френски, немски, испански, италиански, холандски и португалски.

Добави коментар


CAPTCHA Image reload image

0 Коментари