Нискотарифната авиокомпания Vueling ще лети от София до Барселона

Нискотарифната авиокомпания Vueling ще лети от София до Барселона

Vueling стъпва на българския пазар от 26 юни 2013 г.

Нискотарифната авиокомпания Vueling, която е дъщерно дружество на испанския национален превозвач Iberia, ще започне полети в София до Барселона. Първият полет на Vueling от Летище София ще е на 26 юни 2013 г. Редовните полети ще са понеделник и четвъртък, съобщиха от софийската аерогара.

Vueling ще е третият нискотарифен превозвач, опериращ на Терминал 1 на столичното летище. Останалите две компании са EasyJet и Wizz Air, която и в момента предлага директни полети от София до Барселона. Освен двете нискотарифни компании, полетите до испанския град възобновява и националния ни превозвач "България Ер", който ще има един полет на седмица до Барселона.

През сезон "Лято'2013" разписанието на Летище София предлага удобни полети по 43 директни линии от София до останалите европейски столици и големите международни летища. 19 авиокомпании обслужват направленията, като по повечето маршрути полетите са във всеки ден от седмицата.

За целия период на разписание "Лято'2013" - от 31 март до 27 октомври, от най-голямата аерогара у нас се очаква да излетят над 9 700 пътнически самолети. Броят на пътническите кресла в тях ще е над 1.334 млн.

Най-удобни ежедневни връзки от Летище София се предлагат до Виена - 35 полета седмично на две авиокомпании. По най-популярната дестинация Лондон полетите са 30 седмично, като пътуващите имат избор измежду четири летища и четирима превозвачи. Полетите до столицата на Германия - Берлин, през новия сезон са 18, а до Рим и Париж по 16 полета седмично. Два полета до Франкфурт и Истанбул всеки ден от седмицата осигуряват удобни връзки през тези летища. Три пъти дневно са полетите до Мюнхен, а до Брюксел - 13 пъти седмично. До Букурещ може да се пътува бързо и комфортно с две авиокомпании, предлагащи общо 11 полета през седмицата. Повече от един път на ден са и възможностите за полет до Амстердам, Москва, Мадрид, Милано.

От 6 юли се възобновяват директните полети до Киев - дестинация с нарастваща популярност през последните години. Линията Киев/Летище Жуляни - София ще бъде обслужвана от авиокомпания Wizz Air Ukraine три пъти в седмицата, с удобно разписание на полетите.

От началото на лятното разписание се преустановяват полетите до Венеция - Тревизо.

Добави коментар


CAPTCHA Image reload image

0 Коментари