Пътниците на летище София продължават да се увеличават

Пътниците на летище София продължават да се увеличават

Пътниците, преминали през летище София, продължават да се увеличават. Това показват данните за май, обявени от оператора на аерогарата "Летище София". През предишния месец през летището са минали близо 311 хил. пътници, което е с 11% повече в сравнение с май 2010 г. Със същия процент, или със 140 тона, се увеличават и товарите.

 

В края на 2010 г. столичното летище отчете рекорден брой пътници - 3.3 млн., и ръст спрямо 2009 г. с над 5 на сто, като тенденцията за увеличаване продължи и през тази година.

През май увеличение има на пътниците и по международни, и по вътрешни редовни линии. Летелите с международни полети са с 27.5 хил. повече, а по вътрешните линии ръстът е с 30%. Той се дължи на откриването на нови маршрути и стъпването на нови компании на българския пазар. От миналата година националният превозвач "България ер", който в момента единствен изпълнява редовни вътрешни полети, увеличи честотата им по маршрута от София до Бургас. "България ер" лети и от столицата до Варна. Полетите по вътрешни линии са 35% от общия трафик през летище София.

Превозените през май товари от столичната аерогара са 1357 тона. От оператора на летището отчитат увеличение и при тях, и при въздушните пратки, превозвани със специализирани товарни самолети. (www.dnevnik.bg)

Добави коментар


CAPTCHA Image reload image

0 Коментари