Разрешено е използването на телефони и таблети по време на полет в САЩ

Разрешено е използването на телефони и таблети по време на полет в САЩ

Федералната авиационна администрация (ФАА) разреши използването на електронни устройства по време на полет.

Федералната авиационна администрация (ФАА) разреши използването на електронни устройства по време на полет. Така пътниците могат да ползат таблети, електронни четци и дори смартфони, но само ако са в режим „ airplane mode", който изключва телефонията.

След решението в САЩ започна дебат, дали на пасажерите да бъдат разрешени и обаждания.

ФАА обяви, че ползването на електронни устройства не застрашава сигурността по време на полетите. Обажданията обаче не са от юрисдикцията на службата и затова екипът води диалог с Федералната комисия за комуникации за тяхното разрешаване. Смята се, че това може да пречи на комуникацията с контролните кули на летищата.

Анкета сред пасажерите показва, че и те са раздвоени. 51% от запитаните не смятат, че те трябва да бъдат разрешени, докато 47% са твърдо „за". Запитани какви забрани трябва да има по време на полет, 61% казват телефонните разговори, а на второ място к около 30 на сто смятат, че трябва да бъде забранен алкохола.

Доста по-различни са данните от международна анкета, която показва, че 68% от хората по света одобряват телефонните разговори на борда.

В САЩ обаче вече е разрешено да се разговаря в самолетите с безжичен интернет чрез интернет услуги като Skype и Viber.

Добави коментар


CAPTCHA Image reload image

0 Коментари