Тръгна новата въздушна линия София - Доха

Тръгна новата въздушна линия София - Доха

София е най-новата европейска дестинация в мрежата на Qatar Airways

За първи път на Летище София днес с полет от Доха кацна Еърбъс А 320 на Qatar Airways.

На откриването на новата въздушна линия от столицата на Катар до София на Летище София днес присъства премиерът Бойко Борисов.

Той бе придружен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, кмета на София Йорданка Фандъкова, дипломати, бизнесмени и други гости.

"Най-добрите идват при най-добрите", посочи Борисов по време на церемонията по откриването на новата линия в отговор на казаното от изпълнителният директор на Qatar Airways Акбар Ал Бакер, че авторитетният одит на авиоиндустрията е посочила авиокомпанията му като една от най-добрите в света.

Откриването на днешната дестинация открива и огромни възможности, подчерта премиерът, цитиран от БТА.

Той обаче изрази надежда, че катарските авиолинии заедно с българските ще направят още доста за нашия регион в бъдеще и припомни, че София все още няма връзки с Белград, Загреб и Скопие - изключително важни по думите му дестинации за Балканите.

Министър Ивайло Московски се ангажира от името на МТИТС да бъде гарант за спазване на договореностите по осъществяването на полетите между София и Доха.

София е най-новата европейска дестинация в мрежата на Qatar Airways след откритите тази година нови пет - до Букурещ, Будапеща, Брюксел, Щутгарт и Венеция.

Така мрежата им включва общо 26 града и представлява 25 на сто от общата мрежа на авиокомпанията, покриваща над 100 дестинации по света.

Qatar Airways е единствен превозвач от Близкия Изток, предлагащ директни полети от и до София и това създава големи възможности за бизнеса, подчерта изпълнителният директор на Летище София Веселин Пейков.

Полетите на Qatar Airways ще бъдат четири пъти седмично и ще се обслужват от самолет Еърбъс 320 с 12 места в Бизнес класа и до 132 в Икономическа класа.

Пътниците от София и другите градове в България могат да направят връзки през Международното летище в Доха до вълнуващи бизнес и туристически дестинации в Близкия Изток, Африка, Азиатско-Тихоокеанския регион и Южна Азия. Полетите на Qatar Airways до и от София се изпълняват с кратко междинно кацане в столицата на Румъния, Букурещ.

Добави коментар


CAPTCHA Image reload image

0 Коментари