"Turkish Airlines" открива нова авиолиния Варна – Истанбул през май

"Turkish Airlines" открива нова авиолиния Варна – Истанбул през май

Турските авиолинии "Turkish Airlines" планират откриването на редовна авиолиния Варна – Истанбул от края на май.

Турските авиолинии "Turkish Airlines" планират откриването на редовна авиолиния Варна – Истанбул от края на май т.г. Това съобщиха от пресслужбата на община Варна след среща на директор на авиокомпанията за България Дженк Йоджал с кмета на града Иван Портних.

Плановете на турската компания са директните полети да бъдат изпълнявани целогодишно 4 пъти седмично, информираха от администрацията на Портних. За удобство на пътниците се предвижда да бъде открит и офис на авиокомпанията във Варна.

"Turkish Airlines"  е водещ превозвач в Европа, оперираме в над 200 държави, като имаме амбицията да достигнем до 2000 полета на ден, е казал Йоджал по време на срещата. За нас Варна е най-новата ни дестинация, която ще даде шанс на града ви да се превърне в  мост към страните от Средния и Далечния изток".

Според него компанията ще рекламира безплатно Варна като нова директна линия не само в Турция, но и във всички държави, в които е позиционирана. Информация за града и за всички  големи културни , спортни и други събития на града, ще бъде включена в бордните списания на авиокомпанията.

От 30 март националната авиокомпания на Сърбия - "Air Serbia" също ще започне да изпълнява полети от Белград до София и Варна. От същата дата превозвачът ще лети и до Бейрут и Будапеща, а от 29 май - до Киев и Варшава.

Пътуващите от Белград ще могат да се възползват от промоционални двупосочни билети по случай откриването на новите линии на цени от 149 евро до София и Варна, 99 евро до Будапеща, 129 евро до Варшава и Киев и 219 евро до Бейрут.

Специални тарифи са валидни до и от мрежата на "Air Serbia" в Балканския регион и от новите дестинации до Белград.

Полетите на Air Serbia до София, Будапеща, Киев и Варшава ще са всеки ден, а тези до Варна и Бейрут ще се изпълняват три пъти седмично, като предстои да се изпълняват всеки ден от юни.

По линиите до София, Варна и Будапеща ще летят самолети ATR72, произвеждани от френско-италиански консорциум.

Новите полети предлагат удобни връзки чрез централното летище на "Air Serbia" - "Никола Тесла" в Белград, към многобройни дестинации в Европа - Париж, Амстердам, Прага, Рим, Милано, Копенхаген, Стокхолм, Щутгарт, Дюселдорф, Берлин, Цюрих, Брюксел и Москва. Чрез партньорите на авиолинията се ползват и международни връзки до Азия, Австралия и Америка.

Добави коментар


CAPTCHA Image reload image

0 Коментари